Innan denna blogg fanns så var familjen ute på en del äventyr, ja det kanske är just därför som denna blogg faktiskt existerar. Vi hade helt enkelt väldigt kul på våra eskapader på till exempel Sörmlandsleden när vi tränade inför Fjällräven Classic 2014. Pappa Pierre tycker det är roligt att skriva och berätta, så nu har vi skapat denna blogg så att vi kan dela med oss av de erfarenheter som vi skaffat oss längs vägen och förhoppningsvis hjälper det kanske er barnföräldrar där ute som undrar om det är möjligt att ta med sina små skatter ut på fjället. Eller måste sånt helt enkelt stå tillbaka nu när man är förälder, tills barnen är lite äldre?
Denna artikelserie skrevs ursprungligen för Naturkompaniet inför familjens första vandringsäventyr 2014 och publicerades på Naturkompaniets dåtida blogg. På grund av mjukvara och teknikbyten så finns dessa artiklar inte längre kvar på webben, så nu återpublicerar vi dem på allmän begäran här på vår blogg. Vi noter själva hur mycket vi har lärt oss de senaste åren, men inser samtidigt att det är just såhär man funderar som förälder som kanske ska ge sig ut på ett fjälläventyr med sina älskade små. Vi har därför låtit text och bild vara helt oredigerat, lämnat såsom det skrevs 2014…
Läs hela artikelserien och följ våra tankar i förberedelser och genomförandet av ett familjeäventyr på 110 kilometer längs Kungsleden.
Förberedelserna som ledde fram till själva vandringen:
- På Sörmlandsleden med barn inför Fjällräven Classic
- Sörmlandsleden etapp 3 inför Fjällräven Classic
- Funderingar kring bärstol, bajs och blöjor
- Vackra etapper på Sörmlandsleden
- Vandra med barn på Roslagsleden inför Fjällräven Classic
- De sista förberedelserna inför Fjällräven Classic
Och här är berättelsen hur det gick att faktiskt genomföra vandringen från Nikkaluokta till Abisko:
- Fjällräven Classic – 110 kilometer och 14 månader
- Fjällräven Classic – 110 kilometer och 14 månader – Avslutningen
- Reflektioner och tankar efter Fjällräven Classic